Pàgines

Arxiu del blog

dilluns, 30 de gener del 2012

Hússars de Sant Narcís


Aquest regiment es va crear durant el setge de Girona del 15 de Desembre de 1809. Posteriorment es va nomenar "Hússars de Catalunya"






El dibuix pertany a uns recortables de L'època i en les dades publicades per el gironí D.Joaquín Pla Dalmau, que es va basar en dades obtingudes de l'Arxiu Municipal de Girona, hi-ha una versió francesa on descriu l'uniforme de color groc.


Text traduït (lliurament) de "Uniformes Españoles de La Guerra de La Independencia" de Jose María Bueno Carrera, Aldaba Ediciones, SA.






2 comentaris:

  1. Molt maca, la unitat! T'ha quedat molt bé. De quina marca són les figures?

    Simple curiositat: les bases semblen de 4 x 3 cm, però observo que la de comandament només té 2 figures, mentre que les altres n'hi tenen 3. A què respon això? És per a quadrar el nombre total de figures del regiment?

    ResponElimina
  2. Gracies per els piropos, però pinto lo justet per donar el "pego" i poguer jugar amb ells.
    I sí les bases son 4*3 (bon ull) i amb una falta una figura, i es que no tenía més, però per el joc, no es representatiu (LASALLE), son de la marca ESSEX, les tenía de fà molts anys, tenía 4 pintades i l'altra día em va donar per acabar de pintar la resta, es nota i molt la diferencia d'uns als altres.

    ResponElimina